Benen laseren

Benen laseren is een cosmetische procedure waarbij laserenergie wordt gebruikt om de haarzakjes op te verwarmen en te vernietigen. De hitte van de laser beschadigt de haarfollikel / haarwortel, waardoor het haar niet meer terug kan groeien. Benen laseren wordt meestal ambulant uitgevoerd, de hele procedure duurt meestal minder dan een uur, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Er is meestal geen downtime na het verwijderen van beenhaar, en de meeste mensen kunnen onmiddellijk hun normale activiteiten hervatten. Benen laseren wordt beschouwd als een veilige en effectieve manier om beenhaar te verwijderen. 

Hoe werkt benen laseren precies?

De laser zendt een geconcentreerde lichtstraal uit die door de melanine in het haarzakje wordt geabsorbeerd. Door deze absorptie van lichtenergie wordt de follikel verhit en uiteindelijk vernietigd. Het natuurlijke proces van het lichaam verwijdert vervolgens de beschadigde follikel. 

De meeste mensen die de behandeling benen laseren hebben zijn ondergaan zien een aanzienlijke vermindering van de haargroei na slechts een paar behandelingen. Het aantal benodigde sessies hangt af van een aantal factoren, zoals de kleur en dikte van het haar, het gebied dat wordt behandeld en het huidtype van de persoon. Om effectief te zijn, zijn er vaak acht tot tien behandelingen nodig 

Wat zijn de voordelen van benen laseren? 

Veel mensen kiezen voor benen laseren een gladde huid te krijgen zonder dat ze zich regelmatig hoeven te scheren of harsen. Hoewel het duur en tijdrovend kan zijn, biedt benen laseren een aantal voordelen die het overwegen waard maken. Ten eerste vermindert het de hoeveelheid teruggroei van het haar aanzienlijk. Scheren of harsen verwijdert alleen het haar aan de oppervlakte, maar lasertherapie richt zich op de wortel van het haarzakje. Dit betekent dat het langer duurt voordat het haar na een behandeling weer aangroeit. Bovendien is laserontharing veel minder pijnlijk dan andere methoden zoals harsen. De nieuwere generatie lasers kan worden aangepast aan ieders pijntolerantie. Ten slotte kan lasertherapie worden gebruikt om specifieke gebieden van haargroei aan te pakken, waardoor het een veelzijdige en handige optie is. Om al deze redenen is laserontharing een steeds populairdere keuze voor mensen die op zoek zijn naar langdurige resultaten. 

Wat zijn de nadelen van benen laseren?  

Benen laseren is een van populairste behandelingen. Hoewel laserontharing wordt gezien als een veilige en effectieve manier om een gladde, haarvrije huid te krijgen, zijn er enkele potentiële risico’s en nadelen verbonden aan benen laseren. Een van de meest voorkomende bijwerkingen is huidirritatie, zoals roodheid en opgezet huid, deze zijn van tijdelijk aard en verdwijnen vanzelf. Benen laseren is relatief duur maar op de duur valt het mee, want alle scheer/wax harsbeurten bij elkaar zal uiteindelijk wel duurder zijn. Bovendien is het genot en vrijheid niet in geld uit te drukken. Over het algemeen is benen laseren veilig en effectief, maar het is belangrijk om bewust te zijn van de potentiële risico’s en bijwerkingen voordat u de behandeling ondergaat. 

Zijn er alternatieven voor benen laseren?  

Benen laeren is een populaire methode om van ongewenst haar af te komen. Als u op zoek bent naar een alternatief dan zijn er een paar opties om te overwegen. Eén optie is het scheren van de benen. Dit is een relatief snel en eenvoudig proces dat thuis kan worden uitgevoerd. Het vereist echter wel regelmatig onderhoud en kan soms leiden tot scheerbrand of ingegroeide haren. Een andere optie is ontharen, waarbij chemicaliën of warmte worden gebruikt om het haar vanaf de wortel te verwijderen. Deze methode is meestal duurder dan het scheren van de benen, maar kan minder pijnlijk zijn en langere resultaten opleveren. Ten slotte zijn er een aantal ontharingsapparaten voor thuisgebruik die verschillende methoden gebruiken om het haar te verwijderen, zoals laser, IPL. Deze apparaten kunnen duur zijn, maar ze kunnen het overwegen waard zijn als u op zoek bent naar een alternatief voor professionele laser ontharing behandelingen. 

Waarom moet je deze behandeling (benen laseren) laten doen bij aestheticmedicocenter.nl/? 

Er zijn vele redenen om te kiezen voor Aesthetic Medico Center voor benen laseren. Ten eerste gebruiken we de nieuwste en meest geavanceerde ontharingsapparaat (Soprano Titanium), waardoor uw behandelingen zowel effectief als comfortabel zullen zijn. Ten tweede is ons personeel goed opgeleid en ervaren in het uitvoeren van oa. benen laseren, dus u kunt er zeker van zijn dat u in goede handen bent. Ten derde bieden we verschillende pakketopties die passen bij uw behoeften en budget. En ten vierde bieden wij een gratis consult aan, zodat u meer kunt leren over oa. benen laser en hoe het u kan helpen. Dus als u op zoek bent naar een betaalbaar, handig en betrouwbaar laserontharingskliniek voor de benen of andere lichaamsdelen, kijk dan niet verder dan Aesthetic Medico Center! 

Binnen wat voor termijn moet je opnieuw je benen laseren?  

De behandelinterval van benen laseren is vier tot acht weken. Na de eerste reeks behandelingen, heb je waarschijnlijk slechts één onderhoudsbehandeling per jaar nodig. Donkere huidtypes kunnen meer behandelingen nodig hebben dan lichtere huidtypes. Als uw haar licht van kleur is of dunner wordt, kan het zijn dat u meer behandelingen nodig heeft. Probeer uw resultaten niet te versnellen door de behandelingen dichter bij elkaar te doen plaatsvinden dan aanbevolen, omdat dit uw huid kan beschadigen en resultaat zal ook niet beter worden. Sla ook geen behandelingen over, want dan duurt het proces van been laseren op de lange termijn langer. 

Hoe veel kost benen laseren? 

Aesthetic Medico Center heeft zeer concurrerende prijzen. Gehele  benen laseren kost bij slechts €120  per sessie. Dat is een fractie van de kosten van andere been ontharingsbehandelingen op de markt. En, omdat laser ontharing effectiever is dan andere methoden, bespaart u geld op de lange termijn. Bovendien biedt Aesthetic Medico Center kortingen als u besluit andere lichaamsdelen ook te laten behandelen, zo bespaart u nog meer geld. Of u nu op zoek bent naar benen laseren of een ander lichaamsdeel, Aesthetic Medico Center is een goede keuze voor een betaalbare, en effectieve behandeling.