Permanent ontharen 

Haargroei op het lichaam kan storend worden ervaren als het haar op een ongewenste plek groeit. Er zijn verschillende manieren om van het ongewenst haargroei af te komen. Veel van deze methodes zijn algemeen bekend, denk aan scheren, epileren, harsen, IPL en permanent ontharen d.m.v laser. Al deze methodes hebben een gemeenschappelijke doel, het doel is om het lichaam en/of het gezicht permanent te ontharen.  Permanent ontharen met laser is het beste manier om van het ongewenst haargroei af te komen want zo komen de haartjes niet meer terug. Wij kunnen alle huidtypes behandelen dus ook zongebruind huid.    

Hoe werkt permanent ontharen precies? 

Permanent ontharen doen we met een laser. Soprano Titanium combineert drie verschillende golflengtes (Diode, Alexandrite en Yag) zodat alle huidtypes (ook zongebruinde huid) behandeld kunnen worden.  Bij het permanent laseren met lasergolven worden de haarfollikels/haarzakjes verwarmd en vernietigd. Elke type lasergolf dringt tot een andere diepte in de huid dat zorgt ervoor dat op verschillende dieptes gelegen haarfollikels bereikt worden. Met behulp van door Alma gepatenteerde 3D SHR in-motion techniek worden de haarfollikels langzaam opgewarmd. Om pijn en ongemak te voorkomen wordt de huid continue gekoeld met de ICE PLUS koelsysteem en koelgel.  

Wat zijn de voordelen van permanent ontharen? 

Laser ontharen wordt gedaan om van ongewenst haargroei af te komen.  In tegenstelling tot andere ontharingsmethodes (scheren, harsen, epileren etc.) heeft permanent ontharen met behulp van laser het voordeel dat het definitief / permanent is. Na het ontharen met andere methodes groeien de haren vaak weer terug, soms meer dan ervoor.  Verder krijg je te maken met veel ongemakken (stoppeltjes, irritaties, ingegroeide haartjes, ontstekingen) na het scheren, harsen en epileren. Na het permanent ontharen met laser heb je al deze ongemakken niet in tegendeel, je huid wordt na het permanent ontharen met laseren erg zacht en soepel.  

Wat zijn de nadelen van permanent ontharen? 

Er zijn geen echte nadelen te benoemen met betrekking tot permanent ontharen met een laser.  Er zijn wel relatieve nadelen de benoemen zoals de discipline om je optijd te laten behandelen voor het beste resultaat. Een ander relatieve nadeel kan je de kosten benoemen. Het is wel duidelijk dat permanent ontharen met laser duurder is dan bijvoorbeeld scheren of harsen. Maar op den duur zal het zich toch terug gaan betalen denk aan al die scheermesjes waxstrips, bezoekjes aan waxsalon etc. Voor een laserbehandeling moet je de deur uit terwijl andere ontharingstechnieken vaak ook thuis op je gemak kan toepassen.  

Zijn er alternatieven voor permanent ontharen? 

Bijna voor alle behandelingen zijn alternatieve behandelopties te benoemen. Veel van deze opties zijn heel bekend en worden veelvuldig toegepast. Bijvoorbeeld scheren, epileren, harsen etc. Maar ook IPL en thuis “permanent” ontharen. Geen een van deze opties is net zo krachtig tegen ongewenst haargroei al permanent ontharen met een laserapparaat in een kliniek. Scheren, epileren, harsen geven geen definitieve / permanente resultaat, het laserapparaat voor thuis is niet sterk genoeg om de haarfollikels zodanig op te waren zodat ze blijvend beschadigd raken. IPL is niet zo sterk als laser waardoor de haarfollikels ook niet voldoende opgewarmd kunnen worden. Dat komt omdat bij IPL wordt de energie verspreid over grote oppervlakte terwijl bij een laser al het energie op een hele kleine oppervlakte wordt geconcentreerd.  

Waarom moet je deze behandeling laten doen bij aestheticmedicocenter.nl/? 

Onze motto is, de beste behandeling voor de beste prijs. 

Voor permanent ontharen gebruiken we Soprano Titanium van Alma lasers dit is een apparatuur van wereldklasse . Niet voor niets is Soprano Titanium trotse winnaar van “My face my body” award en staat wereldwijd bekend als een van de beste laserontharings apparaten. Onze lasertherapeute is gecertificeerd door vertegenwoordiger van Alma lasers, dat houdt in dat je deskundig en doelgericht behandeling krijgt. Er zijn klinieken actief die gebruik maken van een namaak apparaat wat gevaarlijk is en kan brandwonden veroorzaken. Uiteraard zal ook het resultaat niet bevredigend zijn.  

Van zelfsprekend beschikken wij over een originele Soprano Titanium.  

Binnen wat voor termijn moet je je opnieuw laten behandelen? 

Helaas ben je niet met een behandeling klaar. Voor permanent ontharen moet je aantal keren gelaserd worden. Er zijn verschillende factoren die het behandelinterval beïnvloeden. Het lichaamsdeel, de dichtheid van het haar, huidskleur etc. Andere factor is het feit of je eerder een laser behandeling hebt gehad en wat de resultaat ervan is. Ben je nooit behandeld geweest met een laser t.b.v. permanent ontharen dan zul je naar alle waarschijnlijkheid in het begin vaker terug moeten komen. Over het algemeen moet het gezichtshaar om de vier weken behandeld worden en het lichaamshaar om de zes tot acht weken.  

Hoe veel kost permanent ontharen? 

Permanent ontharen d.m.v. laser wordt tegenwoordig door veel klinieken aangeboden. Het is belangrijk om de appels niet met de peren te vergelijken. Goedkoop is vaak inderdaad duurkoop! Zoals u van ons gewend bent, wij hanteren altijd zeer scherpe prijzen. En dat doen we met een laserapparaat van wereldklasse. Door vast lasten tot het minimum te brengen kunnen we zeer scherpe tarieven hanteren. Gemiddeld zijn wij ruim 50% goedkoper dan andere klinieken die dezelfde / vergelijkbare producten of apparatuur gebruiken.  Voor gedetailleerde prijslijst kunt je kijken op onze site onder “Prijslijst”. Een van de populaire gebieden voor permanent ontharen zijn onderbenen wij vragen er €65 voor terwijl elders minstens €110 voor gevraagd wordt.