Neus lippenplooi

Naar mate men ouder wordt krimpt het menselijk schedel. Tegelijkertijd lopen de vetkussentjes onder de huid leeg en verplaatsen zich naar beneden dit resulteert in onder andere verdiepte neus lippenplooi. Dit is een natuurlijk verouderingsproces maar het komt ook wel voor dat een jong persoon een diepe neus lippenplooi heeft. In dat geval komt het door de bouw van het gelaat. Tegenwoordig wordt er veel waarde gehecht aan er goed uitzien. Tegelijkertijd zijn er ook veel mogelijkheden om er zo goed, jong en fris uit te zien. Een van de behandelingen is het opvullen van neus lippenplooi.

FAQ 1 over neus lippenplooi: Hoe werkt het precies?

Er wordt met een filler op basis van hyaluronzuur  de neus lippenplooi opgevuld waardoor het minder diep wordt en soms ook helemaal glad trekt. Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar en na twee weken is het optimaal. Om de filler t.p.v. de de neus lippenplooi veilig te plaatsen wordt er gebruikt gemaakt van een canule. Het opvullen van de neus lippenplooi is vrijwel pijnloos en daarom behoeft het geen verdoving. De huid wordt eerst gedesinfecteerd waarna er in de huid geprikt wordt en daardoorheen glijdt de canule onder de huid naar binnen. De filler wordt dan geplaatst waar bij voorbaat al bepaald is.

FAQ 2 over neus lippenplooi: Wat zijn de voordelen?

In meeste gevallen wordt de neus lippenplooi als storend ervaren wanneer het verouderingsproces met meerdere kenmerken zich laat zien, waaronder verdiepte neus lippenplooi. Maar een verdiepte neus lippenplooi kan je in sommige gevallen ook wel bij jongen mensen zien. In beide gevallen kan het als storen worden ervaren.  Door middel van een filler behandeling kan een verdiepte (bij veroudering) of diepe (anatomische bouw) neus lippenplooi  op een heel eenvoudige wijze gecorrigeerd worden. Het voordeel is dat het niet zo invasief is als een chirurgische ingreep, het behoeft zelfs geen verdoving. De behandeling is snel en je hebt bijna geen herstelperiode nodig.

FAQ 3 over neus lippenplooi: Wat zijn de nadelen?

Hoewel de behandeling van neus lippenplooi als heel veilig en bijna niet invasief is blijft het een medische ingreep. En zoals bij alle andere medische ingrepen zo ook de behandeling van neus lippenplooi kan voor bijwerkingen zorgen. Denk aan roodheid en irritatie ter plaatse van de injectie wellicht ook een kleine ontsteking. Gelukkig zijn deze bijwerking van tijdelijke aard, en mochten ze optreden dan  verdwijnen ze na enkele dagen. De behandeling van neus lippenplooi geschiedt door middel van een oplosbare tijdelijke filler dat houdt in dat de resultaat tijdelijk is dus niet permanent.

 

FAQ 4 over neus lippenplooi: Zijn er alternatieven?

Er zijn niet zoveel alternatieve behandelmogelijkheden voor verdiepte neus lippenplooi. Er kan gegrepen worden naar een niet oplosbare filler maar deze is in Nederland niet meer toegestaan. Een andere optie voor het opvullen van neus lippenplooi is een face lift door middel van plastische chirurgie, deze optie is heel invasief en duur en niet omkeerbaar (wat wel het geval is bij een oplosbare filler) de kosten en moeite wegen niet op tegen de baten. Een andere optie is om niet te behandelen en verdiepte neus lippenplooi te accepteren en te laten zoals het is.

 

FAQ 5 over Neus lippenplooi: Waarom moet je deze behandeling laten doen bij aestheticmedicocenter.nl/?

Bij Aesthetic Medico Center wordt u behandeld door een BIG geregistreerd arts die regelmatig bij- en nascholing volgt. Zoals u van ons gewend bent gebruiken wij alleen het beste en meest veilig producten. Voor het opvullen van neuslippen plooi gebruiken wij Restylane Defyne of Restylane Volyme. Uiteraard krijgt u altijd deskundig een eerlijk advies over door u gekozen / gewenste behandeling. Heeft u een drukke leven waardoor u niet veel tijd heeft dan zullen we u meedenken en een afspraakmoment vinden. Want we hebben zeer ruime openingstijden en behandelingen buiten deze tijden zijn vaak ook op afspraak mogelijk.

 

FAQ 6 over Neus lippenplooi: Binnen wat voor termijn moet je je opnieuw laten behandelen?

De behandeling van de neus lippenplooi geschiedt met een oplosbare filler. Hoe snel een filler oplost is afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan behandeld gebied (veel/weinig beweging en/of doorbloeding), gebruikte fillersoort en hoeveelheid filler dat gebruikt is. Voor de behandeling van neus lippenplooi gebruiken wij Restylane Defyne of Restylane Volyme. Volyme heeft net wat dikkere consistentie dan Dyfyne. In het gebied van neus lippenplooi is er redelijk wat beweging tegelijkertijd is het niet zo goed doorbloedt als bijvoorbeeld de lippen. Samengevat blijft een filler in de neus lippenplooi ongeveer één jaar zitten.

FAQ 6 over Neus lippenplooi: Hoeveel kost het?

Alle fillerbehandelingen worden afgerekend per ml. Dus ook het opvullen van neus lippenplooi. Als het een gevolg is van veroudering dan moet er vaak een midface lift gedaan worden (reconstrueren, verloren volume terugbrengen, van de jukbeenderen door middel van fillers). Dan kan de neus lippenplooi behandeld worden. Over algemeen heb je 1ml voor jukbeenderen en 1ml voor de neus lippenplooi nodig. Maar dat kan altijd meer of minder worden afhankelijk van de situatie. Waar andere klinieken ongeveer 350 euro per ml vragen, vragen we bij Aesthetic Medico Center voor de eerste 1ml filler 250 euro en voor elke volgende ml 200 euro.