Wat is het precies ?

Ongewenste haargroei op het lichaam kan erg storend zijn vooral als het haar op een zichtbaar plek is. Er zijn verschillende manieren om van het ongewenst haargroei af te komen. Denk aan scheren, epileren, harsen, IPL en laseren ontharen. Het doel van al deze methodes is om van het ongewenst haargroei af te komen. Laseren ontharen is het beste manier om van het ongewenst haargroei af te komen. Bovendien is laseren ontharen enige manier dat ervoor zorgt dat het haar niet meer terugkomt daarom spreken we ook van definitieve of permanente ontharing. Wij kunnen alle huidtypes behandelen dus ook zongebruind huid.

Hoe werkt laseren ontharen precies?

Laseren ontharen werkt met verschillende lasergolven. Soprano Titanium combineert drie verschillende golflengtes (Diode, Alexandrite en Yag) zodat alle huidtypes (ook zongebrande huid) behandeld kunnen worden. Door middel van lasergolven worden de haarfollikels/haarzakjes verwarmd en vernietigd. Elke type lasergolf dringt net tot een andere diepte in de huid waardoor op verschillende dieptes gelegen haarfollikels bereikt worden. Met behulp van door Alma gepatenteerde 3D SHR in-motion techniek worden de haarfollikels langzaam opgewarmd tegelijkertijd wordt de huid continue gekoeld met de ICE PLUS koelsysteem en koelgel hetgeen resulteert in een nagenoeg pijnvrije behandeling. Afhankelijk van de situatie kan er ook gekozen worden andere ontharingstechnieken, zoals HR en SHR-stack.

Wat zijn de voordelen van laseren ontharen?

Laseren ontharen doe je in eerste instantie  om van je ongewenst haargroei af te komen.  In tegenstelling tot andere ontharingsmethodes (scheren, harsen, epileren etc.) heeft laseren ontharen met behulp van laser het voordeel dat het definitief is. Na het ontharen met andere methodes groeien de haren weer terug, vaak meer dan ervoor. Alle ongemakken (stoppeltjes, irritaties, ingegroeide haartjes, ontstekingen) dat je wel hebt na het scheren, harsen en epileren heb je na laserontharing niet. Bovendien wordt je huid na het laseren erg zacht en soepel.

Wat zijn de nadelen van laseren ontharen?

Er zijn eigenlijk geen echte nadelen te benoemen met betrekking tot laseren ontharen. Je moet wel enige discipline hebben om je optijd te laten behandelen voor het beste resultaat. Als een relatieve nadeel kan je de kosten benoemen. Het is wel duidelijk dat laserontharing duurder is dan bijvoorbeeld scheren of harsen. Maar op den duur zal het zich toch terug gaan betalen, bovendien zijn de voordelen op lange termijn zoveel en het gemak en genot zo groot dat er geen echte nadelen te benoemen zijn. Voor een laserbehandeling moet je de deur uit terwijl andere ontharingstechnieken vaak ook thuis op je gemak kan toepassen.

Zijn er alternatieven van laseren ontharen?

Er zijn altijd alternatieve behandelopties. Veel van deze opties zijn heel bekend en worden veelvuldig toegepast. Denk aan scheren, epileren, harsen etc. Maar ook IPL  en thuis laseren ontharen. Geen een van deze opties is zo krachtig tegen ongewenst haargroei als laseren met een laserapparaat in een kliniek. Scheren, epileren, harsen geven geen definitieve resultaat, het laserapparaat voor thuis is niet sterk genoeg om de haarfollikels blijvend te beschadigen. IPL is niet zo sterk als laser waardoor de haarfollikels ook niet voldoende opgewarmd kunnen worden. Dat komt omdat bij IPL wordt de energie verspreid over grote oppervlakte terwijl bij een laser al het energie op een hele kleine oppervlakte wordt geconcentreerd. 

Waarom moet je laseren ontharen laten doen bij aestheticmedicocenter.nl/

Zoals u van ons gewend bent werken wij uitsluitend met producten van hoogste kwaliteit maar ook met apparatuur van wereldklasse. Voor laseren ontharen gebruiken we Soprano Titanium van Alma lasers. Niet voor niets heeft Soprano Titanium “My face my body” award gewonnen en staat wereldwijd bekend als een van de beste laserontharings apparaten. Verder is onze lasertherapeut gecertificeerd door vertegenwoordiger van Alma lasers waardoor u gegarandeerd bent van deskundig behandeling. Ook niet geheel onbelangrijk wij beschikken over een originele Soprano Titanium, er zijn klinieken actief die gebruik maken van een namaak apparaat wat erg gevaarlijk voor u kan zijn en het resultaat niet bevredigend.

Hoe vaak moet je laten laseren om te ontharen?

Hoe snel je terug moet komen voor laseren ontharen is verschillend. Er zijn veel factoren die het behandelinterval bepalen. Zoals de gekozen behandeltechniek maar ook het te behandelen lichaamsdeel en de dichtheid van het haar. Verder wordt er gekeken of je eerder al een laser behandeling hebt gehad en wat de resultaat ervan is. Ben je nooit behandeld geweest met een laser dan zul je naar alle waarschijnlijkheid in het begin vaker terug moeten komen. Heb je al aantal behandelingen gehad dan wordt het interval steeds groter. Over het algemeen moet het gezichtshaar om de vier weken behandeld worden en het lichaamshaar om de zes tot acht weken dat heeft te maken met verschillende groeifases waarin het haar zicht bevindt. Want laser werkt het beste tijdens groeifase van het haar.

Hoe veel kost laseren ontharen?

Zoals u van ons gewend bent, wij hanteren zeer scherpe prijzen. En dat doen we niet door inbreuk te maken op de kwaliteit. Wij gebruiken nog steeds top apparatuur en A-merk producten. Doordat wij de vast lasten tot het minimum hebben gebracht kunnen we zeer scherpe tarieven hanteren. Gemiddeld zijn wij ruim 50% goedkoper dan andere klinieken die dezelfde / vergelijkbare producten of apparatuur gebruiken.  Voor gedetailleerde prijslijst kunt u kijken op onze site onder “Prijslijst”.  Een veel gevraagde behandelgebied voor het laseren ontharen is het gezicht wij vragen er  €40 voor terwijl elders €120 voor gevraagd wordt.