Hoe werkt de behandeling voor kaaklijn fillers precies?

Net als bij ander fillerbehandelingen gaat het bij kaaklijn fillers ook om het accentueren en volume geven. Door de jaren heen krimpt het menselijk schedel en vetzaakje onder de huid lopen leeg. Waardoor de huid gaat hangen met als gevolg vervaging van de kaaklijn. Om de kaaklijn (weer) te accentueren moeten er vaak meerdere regio’s behandeld worden. Wanneer het verloren volume (in het middelste gedeelte) is hersteld kan de kaaklijn iets prominenter gemaakt worden. De behandeling wordt meestal zonder verdoving uitgevoerd. Met een naald wordt er een opening in de huid gemaakt waardoor met een canule onder de huid langs de kaaklijn een stevige filler wordt geplaatst.

Hoeveel kosten kaaklijn fillers?

Net zoals alle andere fillerbehandelingen worden evenals de fillers voor de kaaklijn per ml afgerekend. Voor de kaaklijn gebruiken we Defyne of Volyme van het merk Restylane. Restylane is een merk van het topsegment waar andere klinieken 375 euro per ml vragen, vragen wij 250 euro voor de eerste en elke volgende ml 200 euro voor. Voor de kaaklijn correctie i.c.m. midface lift (jukbeenderen) is er vaak meer dan 1ml nodig. Over het algemeen is 2 á 3 ml voldoende voor een bevredigend resultaat, maar het kan altijd meer of minder worden afhankelijk van hoeveelheid verloren volume onder de huid.

 

 

 

 

 

Kunnen mannen ook kaaklijn fillers nemen?

Mannen kunnen zeker behandeld worden met de fillers voor de kaaklijn. De behandeling voor de kaaklijn tussen man en vrouw verschilt niet zoveel. Toch zijn er enkele verschillen, voor de mannen gebruiken wij stevigere filler dan voor vrouwen. Bij de vrouwen wordt de kaak naar de kin toe steeds spitser terwijl het bij de mannen relatief breed blijft. Met een fillerbehandeling voor de kaaklijn bij mannen moet er dus ervoor gezorgd worden dat de natuurlijke vorm nagebootst/hersteld wordt.

Hoe vaak moet je de kaaklijn fillers laten behandelen?

Alle fillers die wij gebruiken zijn 100% afbreekbaar, hetzij door het lichaam hetzij door ze op te lossen. Hoe snel een filler door het lichaam afgebroken wordt hangt van een paar factoren af. Waar is het filler geplaatst en welke consistentie (dikte) heeft de filler. Is het in een gebied geplaatst dat veel beweegt en goed doorbloed is dan wordt het sneller afgebroken (bijvoorbeeld in de lippen). Evenals wordt een relatief dunne filler sneller afgebroken dat een dikke filler. Hoelang het exact duurt dat het lichaam de filler afbreekt is bij iedereen verschillend. Voor de kaaklijn wordt een stevigere filler gebuikt en langs de kaak lijn is er niet veel doorbloeding om die redenen zal een kaaklijn filler relatief lang blijven, ongeveer een jaar.

Wat zijn de voordelen van kaaklijn fillers?

Bijna alle behandeling met injectables (spierontspanner en fillers) zijn erop gericht om het uiterlijk van een individu te verbeteren, verouderingsproces enigszins te vertragen en de sporen van veroudering te “wissen”. De bijdrage van de kaaklijn fillers in dit proces is het accentueren van de kaaklijn en de kaakhoek waardoor de huid langs de kaaklijn strakker wordt. Hetgeen zorgt voor strakke kaaklijn en strakke kaakvorm. Het voordeel van  kaaklijn filler is dat jij met een relatief simpele en goedkope behandeling wat jonger, frisser en jeugdiger uiterlijk krijgt. En in sommige gevallen geeft dat ook meer zelfvertrouwen.